Säkra framtiden med bra nätverk

Att skaffa sig ett bra nätverk kan göra underverk både för karriären och för välbefinnandet. Det kan vara riktigt skönt att kunna prata med likasinnade och utbyta erfarenheter samt få och ge råd. Vem vet, kanske du hittar din drömarbetsplats via kontakter, om du inte redan har den vill säga.

Vad är bra att tänka på när du nätverkar

Kanske lockar de stora, öppna nätverken med många medlemmar. Men faktum är att det kan vara svårare att knyta kontakter i den lite mer officiella miljön än i ett lite mindre, personligare nätverk. Tänk också ”nyfikenhet”. Var öppen och ställ frågor så får du veta mycket intressanta saker om andra samtidigt som du lär dig nytt. Se också till att hålla din profil på LinkedIn uppdaterad så att det går att hitta dig genom sökningar.

Hur bygger jag ett starkt nätverk?

Poängen med att ha ett nätverk är också att du ska kunna använda det om du behöver hantera olika slags utmaningar. Ett starkt nätverk bygger på ömsesidigt förtroende och att ni kan lita på varandra. Våga be om hjälp när du behöver det. Här kan du finna tips på bra nätverk som kan passa in i ditt yrkesliv.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.