Miljövänlig marknadsföring

Att vara grön i sin marknadsföring är frestande eftersom fler och fler strävar efter att göra sitt bästa för en hållbar framtid. Många vill vara så miljömedvetna de kan. Och att då stötta ett företag som uppger sig vara miljövänligt blir således ett självklart alternativ.

Använd miljövänliga alternativ

Ett vanligt sätt att marknadsföra sig på idag är genom att skapa produkter med reklambudskap eller företagets namn på. Som exempelvis pennor och nyckelband, vilket är en väldigt populär marknadsföring. Men frågan kan dock uppstå huruvida det är klimatmedvetet. Det kanske inte alltid är miljövänligt med produktreklam men det går definitivt att göra den grönare! Klicka här och hitta mer hållbara alternativ.

Miljövänliga produkter

Byt ut pennorna mot något grönare. Det finns många passande produkter som dessutom är miljövänliga såsom tygpåsar – använt av många i strävan att förminska plastförbrukningen. Att använda sig utav produkter gjorda av ett naturligt material istället för ett kemiskt framställt material som t.ex. Bambu är också ett bra sätt att vara mer miljömedveten i sin marknadsföring.

Att tänka på

I strävan efter att vara mer grön i sin marknadsföring är det dock viktigt att inte använda sig utav miljöpåståenden obetänksamt. Reglerna för miljöpåståenden i reklam är nämligen strikta och omfattas av marknadsföringslagen. Se därför till att läsa vad som gäller innan du marknadsför dig med miljöpåståenden!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.