Framtidens utbildningar

Vilka kommer att bli framtidens utbildningar, ja, det är en svår fråga och vi får enbart spekulera i vad som komma skall. Vad vi där emot vet är att utbildning är bra, det är det som för oss vidare framåt. 

Att vidareutbilda sig är viktigt för vår kompetens, oavsett vilken bransch vi befinner oss i. Företagen vi jobbar för utvecklas och för att kunna hålla samma höga standard är det viktigt att de anställda följer med i utvecklingen. Det kan vara fråga om ett systematiskt förbättringsarbete i ert företag där ni känner att ni vill förkovra er i ämnet och förbättra ert arbetssätt på något vis.

Vad framtidens utbildningar kommer att bli vågar vi knappt spekulera i, men vi vet redan i dag att datorerna har stor betydelse idag i vårt dagliga arbete och att dataspelsbranschen växer så det knakar. Så att kunna koda spel för mobila enhet och datorkunskap överhuvudtaget kommer att vara nödvändigt. Hur långt det kommer att gå är det nog ingen som riktigt vet.

Om ni skulle råda era ungdomar vilken utbildning som är bäst, vad skulle det vara? Enligt en artikel på allastudier.se så är det civilingenjör med inriktning till maskiningenjör. Socionom nämns också, likaså systemvetare, frisör och psykolog är utbildningar som är värda att satsa på. Civilekonom, bibliotekarie och läkare några andra.

Bookmark the permalink.