Återvinning för miljöns skull

Att återvinna har länge varit vardag i Sverige. Men det kan alltid finjusteras ytterligare och det gäller att vi alla tar vårt ansvar.

Privatperson

ecology

Om man planerar på att riva ett hus eller göra om sin trädgård, gäller det att återvinna materialet så mycket som möjligt. Man måste ta hand om de olika materialen på rätt sätt. Ska man riva ett helt hus behöver man stora verktyg för att hantera allt lite snabbare och lite smidigare.

Saker som stål, asbest, trä, gips, isolering och koppar måste separeras. Om du river ett helt hus kan man hyra maskiner som gör återvinningen lättare.

Utöver det ska man också återvinna materialen i hemmet. Papper, kartong, och gammal mat ska slängs i olika containrar. Man ska också ta reda på glasflaskor och burkar. Burkarna kan man panta för att få tillbaka en liten slant, och glasflaskorna slänger man i speciella glasstationer så man kan skapa nya flaskor.

Bor man i eget hus kan det löna sig att kompostera matresterna. Du kan använda komposten för att ge riktigt näringsrik jord åt din trädgård och inomhusväxter, samt så bidrar du till att minska mängderna på soptippen.

Företag

Företag gör ofta mycket mer skada på områden och miljön en enskilda privatpersoner. Därför är återvinning- och miljöstadgarna mycket strängare för företag.

De ska försöka ha en så pass klimatkompenserad produktion som möjligt. Allt skräp som företaget skapar ska återvinnas på rätt sätt.

De material och ämnen som används i produktionen ska vara miljövänliga. Med tanke på hur mycket som ett företag kan producera på bara en dag, gäller det att produktion och resultat håller sig till Sveriges och EU:s lagar.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.